Wanneer je samen met andere aandeelhouders ‘eigenaar’ bent van een B.V., is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op één lijn zit als het gaat om de B.V. Welke investeringen ga je doen? Rendeert je aandelenkapitaal wel voldoende? Wie benoemen en ontslaan de bestuurder(s)? En hoe wordt de winst verdeeld? En ook heel belangrijk, wanneer moeten de aandelen van de een aan de ander(en) worden aangeboden?

Deze en nog veel meer onderwerpen leg je vast in een aandeelhoudersovereenkomst. Oftewel, een overeenkomst waarin de aandeelhouders afspraken maken over hoe zij omgaan met hun aandelen en met de B.V.

Leg je dit niet goed vast, dan kunnen onenigheden tussen aandeelhouders tot vervelende, tijdrovende en dure discussies of zelfs procedures leiden. Laat jou dat niet overkomen en leg de afspraken goed vast. Ik heb meerdere aandeelhouders bijgestaan om een goede aandeelhoudersovereenkomst op te stellen en help jou er ook graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact op met mij, zodat we samen kunnen bekijken wat ik voor je kan betekenen.