Algemene voorwaarden zijn erg handig om belangrijke zaken in te regelen, die je niet steeds opnieuw met de klant wilt bespreken. Denk aan onderwerpen als betaling, garantie en aansprakelijkheid.

Algemene voorwaarden zijn niet alleen handig, nee, goede algemene voorwaarden zijn echt noodzakelijk voor een goede juridische basis voor jouw onderneming. Denk aan de situatie dat je een fout bij een klant hebt gemaakt met enorme schade tot gevolg. Dan wil je niet dat die ene fout jouw onderneming onderuit haalt. Je beschermt je door een aansprakelijkheidsbeperking in je algemene voorwaarden. Dat kan je ook nog eens verzekeringspremie schelen!

Gelukkig kun je met de huidige technieken eenvoudig algemene voorwaarden gebruiken binnen jouw onderneming, zonder dat dit allerlei rompslomp met zich meebrengt. Wel is het cruciaal dat je de wettelijke regels over hoe je algemene voorwaarden moet gebruiken, goed naleeft. Dit is niet moeilijk, maar doe je dit niet, dan kunnen de algemene voorwaarden vaak door een rechter  eenvoudig van tafel worden geveegd.

Ik heb tientallen ondernemers geholpen aan goede algemene voorwaarden, zowel verkoopvoorwaarden als inkoopvoorwaarden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij mij op voor het opstellen van algemene voorwaarden voor jouw onderneming.