Onlangs heb ik me aangesloten bij De Nieuwe Boerenfamilie en ben ik één van de ‘gezichten’ van de campagne. We zijn nog op zoek naar boeren en aanmelden kan tot en met volgende week woensdag (30 januari).

Boerenversneller

De Nieuwe Boerenfamilie heeft het programma Boerenversneller opgestart, een ondernemersprogramma voor boeren. In dit programma krijg je coaching van experts binnen en buiten de sector, én vergroot je je kennis en innovatiekracht. De Nieuwe Boerenfamilie bestaat uit een boer die ‘familieleden’ om zich heen kan kiezen om nieuwe ideeën en programma’s voor zijn bedrijf uit te werken. Voorbeelden van familieleden zijn financieel adviseurs, koks, bodemdeskundigen en juristen. Op deze manier kunnen óók juist mensen van buitenaf kennis uitwisselen en de boer een unieke kans geven om te bouwen aan een haalbare, logische en duurzame vernieuwing van het boerenbedrijf.

Wie organiseren dit?

De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief van Food Hub en wordt ondersteund door Stichting Doen. Het platform wordt gerealiseerd in samenwerking met de LTO Noord, Vandejong Creative Agency, 5voor1, Impact Hub en Agrio.

Meld je snel aan!

Er is ruimte voor 15 boeren en het zit al bijna vol. Wil je meedoen, meld je dan snel gratis aan! Hoe het programma er verder uitziet, wat het kost, wat de subsidiemogelijkheden zijn, etc. vind je op: www.denieuweboerenfamilie.nl/boerenversneller.

De agrarische sector gaat mij aan het hart. Nieuwsgierig naar mijn achtergrond in deze mooie sector en wat ik doe voor agrarisch ondernemers? Lees hier meer.